Inredningstips för din drömbalkong

Nu är sommaren igång. Nu är det fint och skönt att sitta med en kopp kaffe eller kanske ett glas vin på din mysiga balkong.

Hur inreder man sin balkong för att det blir både snyggt och praktfullt? Nu kommer det några tips från retrodeco.

Att inreda en liten balkong kan vara en utmaning. Men med olika små detaljer kan man lyckas att göra så mysigt som man precis vill ha det.

Först av allt ska du tänka på hur använder du din balkong. Ska det vara plats för att sola eller äta middag eller kanske läsa? Efter du bestämmer blir det lättare för dig att inreda och välja möbler till din balkong.

Hängande balkongbord

Sparar mycket plats och kan flyttas helt enkelt.

Utebänk i trä

Istället för att ha två stolar kan man ta en bänk i trä. Passar till dem som vill ha en mysig läshörna och ska inte äta mycket på balkongen.

Hyllor i rotting eller trä

Beroende på balkong kan det vara fint med rottinghyllor där man kan ställa in krukor eller prydnad. Om det inte finns något skydd eller tak som skyddar din balkong från regnade vatten, då rekommenderar vi att välja något annat träslag som tåler fukt bättre. Försök att välja en passande plast för en hylla, kanske vid sidan av balkongdörren, så att det kan stå längst väggen.

Balkonglådor

De är absolut måste för att göra din balkong mysigare. Finns olika typer: korta eller långa, hängande på balkongräcket. Det finns också hängande krukor som man kan hänga där inte finns mycket plats kvar på räcket.

Ampel

Hängande kruka kan man ha på båda sidor av sin balkong och då fyller man utrymme ovanför räcket och skapar balans.

Trälådor

De kans man ha i mängden och ställa på varandra längst väggen eller plåten. Gör hyllor av gamla lådor, ställ prydnad eller blommor i eller på dem. Blir finnt!

Franskbalkong

Om du har en franskbalkong, flytta på möbler precis intill balkongdörr. Om du har en sådan balkong i sovrummet då blir det fint med sängen eller stor dyna liggande bredvid. Tänk på hur det fint att ta en kopp kaffe på en solig morgon! Glöm inte kuddarna!

En liten oas

Skapa sin egna trädgård på din lilla balkong. Varför inte? Placera krukor på olika ställen, på piedestaler eller lådor, på golvet eller på räcket. Blir fint och grönt! Speciellt om du bor inne i en stor stad, då växter fungerar också som insynsskydd.

Hängmatta

Gunga högst upp och titta över stad eller kanske läsa en bok. Låter spännande! Testa om du har möjlighet att hänga mattan, annars kan man testa gungstol eller hängstol.

Belysning

Glöm inte belysning som gör absolut sin bästa på kvällarna. Solcellslyktor kan vara bra under sommaren och du behöver inte dra slingor från lägenheten.

Mattor

Om du har en tak över balkongen kan du satsa på att köpa mattor. Det är mysigare och man kan vara där barfota och det känns mycket bättre med varma mattor än med en tråkigt betonggolv.

Korgar

Gamla vintage korgar kan du använda för att ha textiler i. Det är mycket finare när det är i ordning, samt återanvänder du korgar och ger de ett nytt liv på din fina balkong.

Hoppas att dessa råd hjälper dig att skapa en mysig och trevlig balkong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar …