Inredningstrender HW2020/2021
Formex Summer Design Week. Jonas Sveningsson

Nu ska vi se på trenderna som blivit introducerade oss på Formex. Det här året har blivit inte det lättaste och lysande för många av oss. Vi behöver att blir vara med det nya normala. Hållbart överlevnadstänk är en av de tänkarna som står bakom nya trenderna.

Vi skapar naturlig vardag med gamla-nya saker, med lära om anpassa och hållbarhet. Vi väljer nya gamla material som är trä. Vi är aktiva och medvetna.

Så här kan jag beskriva trenden som jag hörde och läste på Formex för en vecka sedan. Utställningen som skett all online på grund av ”ni själva vet varför”.

Formex Summer Design Week. Jonas Sveningsson

Trender:

  • New now
  • Translucent
  • Dreamscape

New now är allt om pastell toner och jordiga färgnyanser. Crème Brulee, Taffy, Sierra är några av dem. Alla bruna nyanser som skapar varme är välkomna. Material som passar då är trä, läder, velvet, sten och glas.

Jukka Jokinen and Heikki Konu

Translucent är om ljusa toner, vita och genomskinliga. Men bygger sitt egna hem som en kokong där man kan njuta av tystnad och vila en stund. Iceberg Green, Midnight Blue, Crisp White och Moonstone är trendfärger för denna trend. Keramik, lackerade möbler trä och sten är material.

Dreamscape är färgglad trend. Lemon Zest, Russet Orange och Tropical Green ta glädje och skoj med sig. Corour boost är målet. Trä, glas och återvunnen plast, samt hand made dekorationer – allt som man behöver för att skapa sin dreamscape.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar …