Så inreder du en liten balkong

Genom att välja rätt inredning till din balkong kan du skapa utrymme för både matplats, avslappningshörna och förvaring samtidigt som du bevarar en mysig och inbjudande atmosfär.

Här erbjuder vi dig råd och idéer om hur du kan dekorera din kompakta balkong så att den blir mångsidig och användbar för olika aktiviteter.

Så inreder du en liten balkong

Flexibla möbler

Genom att välja kompakta och hopfällbara balkongmöbler kan du maximera användningen av din balkong för olika aktiviteter. När du behöver använda stolar och bord kan du enkelt fälla upp dem, och när de inte behövs kan du smidigt fälla ihop dem och placera dem åt sidan eller hänga dem på väggen för att frigöra golvyta.

Platsbesparande hyllor

Genom att använda en högre hylla kan du skapa förvaringsmöjligheter på din balkong utan att ta upp mycket golvyta. Det ger dig möjlighet att ha viktiga saker nära till hands samtidigt som du kan visa upp dekorativa föremål eller blommor.

Trägolv

Genom att lägga trall på golvet får din balkong omedelbart en förvandling. Trallen brukar vara enkel att montera och ger en helt ny grund för utrymmet.

Så inreder du en liten balkong

Gröna växter

Inget ger en äkta sommarkänsla på balkongen som växter. En grönskande balkong skapar en härlig atmosfär och ger också ett skydd mot insyn. Satsa på att ha ett vackert träd i en kruka som blir en central punkt på balkongen. Du kan också stapla gamla trälådor i olika höjder för att skapa en vertikal trädgård eller låta växterna klättra på en spaljé.

Det är en bra idé att flytta ut krukväxterna från lägenheten när vädret tillåter. Att skapa en lummig balkong med växter ger en känsla av naturlighet och gör det till en fridfull och harmonisk plats där du kan njuta av naturen.

Mysigaste plats

När du har valt balkonginredning för din lilla balkong är det viktigt att inte glömma bort mysfaktorn. Balkongen fungerar som ett extra rum under sommarhalvåret, så det är viktigt att tänka på både praktiska funktioner och skapa en mysig atmosfär. Det kommer locka dig att spendera mer tid utomhus och njuta av balkonglivet. För att skapa en riktig rumskänsla på din balkong, fyll på med kuddar, plädar och mattor. Dessa detaljer kommer inte bara ge en bekväm och inbjudande känsla, utan de kommer också addera en touch av stil och personlighet till din balkong. Så se till att lägga till dessa mysiga element och skapa en härlig oas där du kan koppla av och njuta av soliga dagar och milda kvällar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar …

[instagram-feed]