Skapa höstmys hemma. Vintage guide

Nu kommer kalla höstdagar fram: mörka kvällar, regn och dimma. Men hemma har vi varmt och mysigt, vi tar en kopp kaffe eller te, sitter med en filt på knäna och tittar på en film.

Vårt guide om hur skapar man mys hemma.

Mysigaste plats är…

Hitta din mysigaste plats och inred den med mjuk soffa, kuddar och filtar. Här kan du sitta med en bok eller titta på älskade tv-serier. Soffbord med tidningshylla i teak eller riopalisander passar perfekt att ha kaffe och böcker på.

Ställa vaser med torka blad och blommor på bordet. Bruna, gula, rosa och terrakotta färger är trendiga.

Blomsterbord och pallar hjälper att skapa blomsterdröm på olika nivåer kring soffa eller vid väggarna. De kan ställas i hörnan eller på sidorna av soffan för att skaffa volym.

Inget mys utan ljus

Vi älskar att tända ljus när det är mörkt ute. Det hjälper oss att varva ner och slappna av efter en lång arbetsdag. Fester är också nästan omöjliga utan ljus. Trendiga orange, – bruna eller gröna ljus rekommenderar vi att styla med vintage ljusstakar så som Guldkrockens femarmar, Iittalas ”Festivo”, finaste Pukeberg ”Manet”, ”Nordic light” av Jonas Grundell eller porslinljusstakar ”rainbow” designade av Bertin Vallien.

Att ställa ljus direkt på soffbordet i trä rekommenderar vi inte utan att använda brickor. Fina teakbrickor passar perfekt för att ha blockljus på.

Ha något varmt i koppen

Gott te, starkt kaffe är även mysigare att dricka från en vintage porslin eller keramik. Vissa serviser med höstmönster och i höstfärger hjälper med med detta. Arabias ”Ruska” betyder den gyllene hösten och Bavarias fina höstfärger flyttar oss till Botaniska trädgården. Tunna rispRisporslin av Friedl Holzer-Kjellbergorslin är gjorda för fina morgon kaffestund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar …